طبقه بندی خاک در خاکبرداری براساس مقیاس

كليه موارد مورد استفاده براي خاك برداري در يكي از كلاس هاس زير طبقه بندي شده و در آن كلاس خاص مواد متفاوتي موجود می باشد .هيچ فرقي نمي كند مواد خشك يا مرطوب باشد . هر نوع كار زميني تحت هر يك از دسته هاي زير طبقه بندي مي شود :

1-خاک های معمولی
اينها شامل انواع خاك هاي حاوي شن ، ماسه ،گل و ماسه ، توفال سيمان ، سنگ ريزه ، خاك رس ، خاك رس و شن ، كود گياهي ، سنگ رس و غيره .كه به طور كلي مي تواند توسط بيل ، خاك ريز و محور بيل حفاري شود كه در زير به دسته نرم و تجزيه شده و سنگ و سخت طبقه بندي شده است . كه شامل سنگ هاي تعبيه شده قلوه سنگ ها ي بلند تر از 500 ميلي متر در يك جهت است و شامل بيش از 300 ميل متر در دو جهت ديگر نيست . برداشت چنين خاكي توسط بيل مكانيكي و ديگر تجهيزات به نرخ خاك معمولي قابل پرداخت است . اين روش ها در فرايند خاكبرداري مورد استفاده است .

2-خاک نرم و تجزیه شده سنگی
اين نوع خاك شامل سنگ ، تخته سنگ ، گچ و ساير موارد سنگي است اما نيازي به انفجار ندارد و مي توان آن را با چكش و ميله و تجهيزات پنوماتيك شكن جدا كرد . اين همچنين شامل حفاري در جاده ها و پياده رو ها هم مي شود ولي تخته سنگ هايي با طول بيش از 500 ميلي متر در يك جهت و بيش از 500 ميلي متر در هر دو جهت ديگر جز اين دسته نيستند .

3-خاک سخت و سنگی
اين شامل سنگ هايي است كه در اندازه هاي بزرگ هستند ، كه غير از انفجار براي نرم شدن آن راه حل ديگري نيست . انواع سخت شده سنگ با رگه هاي مواد معدني ثانويه كه به انفجار نياز دارند سنگ سخت محسوب مي شوند . تخت سنگ هاي سنگي كه در چنين سايز هايي ديده مي شوند و در دسته خاك هاي معمولي و خاك هاي نرم طبقه بندي نمي شوند نيز به عنوا ن سنگ سخت طبقه بندي مي شوند (آرماتور هايي كه بايد از طريق آن جدا شوند اما از بتن جدا نمي شوند ) جز همين دسته هستند .

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + 1 =